+31 6 53965531 info@wasys.nl

SGM Flow/Debietmeting

Flow/Debietmeting  100% gevulde leidingen

WASYS BENELUX heeft vele jaren ervaring met flow/debietmeting. Voor gesloten leidingwerk levert WASYS BENELUX de twee meest voorkomende principes namelijk, SGM Elektromagnetische flow/debietmeting welke als kenmerk een volledig open doorlaat hebben zonder obstakels en bewegende delen. De elektromagnetische Flow/Debietmeter dient tussen de pijpleiding geflenst te worden. Het tweede principe flow/debietmeting welke WASYS BENELUX levert dient ook een 100% vullingsgraad van de leiding te hebben maar heeft als voordeel dat de clanp-on sensoren aan de buitenzijde van de leiding worden geplaatst door middel van een klemverbinding waardoor het debiet kan worden gemeten op basis van het “transit time” principe.

Flow/Debietmeting voor minder dan 100% gevulde leidingen en waterstromen

In het geval van dat de leiding niet volledig gevuld is, of van een Open water (kanaal) of water doorstroom middels een meetgoot gemeten moet worden levert WASYS BENELUX volgens ISO-norm een Palmer Bowlus of een Venturi meetgoot met een Ultrasoon meetsysteem geschikt voor meting van elke ISO-genormeerde meetgoot het debiet.

Voor meer informatie over Flow/Debietmeting in volledig gevulde leidingen en/of niet volledig gevulde leiding/kanaal/meetgoot systemen, neem contact met ons op betreft de mogelijkheden. 

 

SGM
RPMAG / RKMAG / RBMAG flowmeter

SGM Elektromagnetische Flow/Debietmeter is geschikt voor alle toepassingen op afvalwaterzuiveringen, gemeentelijke rioolpompstations en voor gebruik in het “industrieel proces”. Er zijn verschillende binnenvoeringen (lining) beschikbaar, evenals de noodzakelijke RVS316L elektroden welke standaard in de meetbuis verwerkt zijn. Optioneel kunnen deze elektroden besteld worden in andere metalen, afhankelijk van de vloeistof welke door de RPMAG, RKMAG en RBMAG stroomt. Elektroden van met materiaal Hastely C, tantaal, platina, titanium en platina behoren tot de mogelijkheden. Tevens zijn er verschillende soorten binnenvoeringmateriaal (lining) beschikbaar voor chemisch agressieve vloeistoffen “PTFE” of gesuspendeerde vaste stoffen “Zacht Rubber”. Een opvallend kenmerk van de zachte rubberen voering is de slijtvastheid als gevolg van water met gesuspendeerde vaste stoffen, “zacht rubber” is een betere en oplossing om te gebruiken dan “Hard Rubber” lining voor deze toepassing. WASYS BENELUX levert dan ook het duurdere en duurzamer zacht rubberen lining voor dezelfde prijs als een hard rubber uitvoering!

RPMAG

RKMAG

RBMAG

SGM-101F

SGM-200H

SGM-100T